-

Coaching van leiders en professionals

Worstel je met vragen zonder dat je ook maar het begin van een antwoord vindt? Sta je voor keuzes die als dilemma’s voelen? Voel je je gevangen in conflicten zonder uitweg? Pieker je veel?

Krijg je nog energie van je werk of ben je ‘op’? Kan je nog het beste van jezelf geven op je werk? Of weegt het werk zo zwaar dat je het niet meer kunt loslaten? Hunker je naar het ogenblik dat je weer krachtiger en effectiever in je werk staat?

Sta je vanuit je directiefunctie te ‘alleen’ in je job en heb je last van het nemen van beslissingen die grote gevolgen hebben voor medewerkers? Wil je de samenwerking met de Raad van Bestuur beter vormgeven? Vind je het lastig om je managementteam aan te sturen?

Wij kunnen je klankbord zijn, en veel meer dan dat. Samen werken we door je persoonlijke en professionele vragen. Het is een boeiende ontdekkingstocht.

Coaching, hoe doen wij dat?

Grote kans dat onze kennismaking start met één of meerdere probleemstellingen. Samen zoeken we naar een manier om ook de kracht toe te voegen, en de kansen. We herontdekken je kwaliteiten en talenten. Je krijgt weer voeling met je diepere drijfveren. Dan kan je weer koers gaan bepalen in je persoonlijk en professioneel leven.

We doen dat in drie fases:

  • Eerste fase: we onderzoeken verwachtingen en doelen van het coachingstraject, vanuit jouw perspectief en dat van de coach.
  • Tweede fase: we verdiepen rond thema’s waarrond jij wil ontwikkelen. We werken aan gedrag en acties.
  • Derde fase: we sluiten het traject in schoonheid af: met een verduidelijking van wat je leerde en handvaten waarmee je voortaan wil blijven experimenteren.

Vaak werken we met het ‘Insights Discovery Profiel’. Dat is een verkenning van je talenten, je drijfveren en je gevoeligheden. Het systeem is erg krachtig en gaat uit van persoonlijke voorkeuren. Het is gebaseerd op het werk van Carl Jung. Met een unieke kleurentaal krijgt je meer inzicht in wie je bent, hoe je effectief in relatie met anderen kunt zijn en hoe jij je ontwikkeling kunt versterken.

Nieuwsgierig naar meer:
insights benelux  www.insightsbenelux.com

 Wat vinden wij belangrijk in individuele coaching?

Coaching is altijd op maat. Op maat van jou, je verhaal, je vragen.

Anders dan in groepsinterventies (zie ook organisatieontwikkeling, teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling) staat in coaching jouw ontwikkelingsvraag voorop. Dat kan strikt ‘professioneel’ georiënteerd zijn, of een laag dieper gaan. Dan komen we terecht bij de persoonlijke thema’s die je professioneel gedrag mee bepalen. Want openstaan voor persoonlijke ontwikkeling is dé basis van diepgaande professionele ontwikkeling.

Het einddoel van individuele coaching ligt wél bij je professionele rol. Het gaat om persoonlijk en professioneel vakmanschap van leidinggevenden, (project)leiders, (staf)medewerkers, trainers en consultants.

En – we kunnen het niet genoeg benadrukken – het is maatwerk. Volledig op maat van jou en jouw ontwikkelingsbehoefte.

lieve wens

Lieve Wens

organisatieadviseur
procesbegeleider
psychotherapeut

tel. +32 (0)478 391 887

Wij kunnen je klankbord zijn, en veel meer dan dat. Samen werken we door je persoonlijke en professionele vragen. Het is een boeiende ontdekkingstocht.