Aanbod

Adviesgesprekken

Een fertiliteitsbehandeling die beroep doet op een donatie van sperma, eicel of embryo wordt pas uitgevoerd na een psychologisch advies. Want, wie aangewezen is op een donor om de kinderwens in vervulling te laten gaan, moet eerst afscheid kunnen nemen van het biologisch eigen kind. Bovendien word je geconfronteerd met vele vragen. Die verkennen we in onderling overleg.

  • Eén doel van deze gesprekken is samen na te gaan of de keuze om op donatie beroep te doen een ‘juiste’, en ‘gezonde’ keuze is voor jullie.
  • Bovendien zijn de gesprekken gericht op een goede emotionele voorbereiding op wat komt. Dan kan je – eens zwanger – zorgeloos genieten van de zwangerschap en uitkijken naar de geboorte van je kind.

Begeleiding tijdens medische behandelingen

Een fertiliteitsbehandeling is voor veel koppels een slingerbeweging tussen hoop en teleurstelling: een emotionele rollercoaster als het ware. Meestal hebben koppels wel de psychologische vaardigheden om met die stress om te gaan, maar soms niet. Soms stel je samen vast dat je het moeilijk vindt om gezond om te gaan met die onzekere realiteit die buiten je eigen controle ligt.

  • In gesprekken zoeken we samen naar manieren om de medische behandelingen op een emotioneel leefbare manier door te maken.
  • We begeleiden je bij het maken van keuzes waarvoor je misschien komt te staan: de behandeling stopzetten, adoptie of pleegzorg overwegen of de stap zetten naar een leven zonder kinderen.

Begeleiding bij pijnlijke emotionele ervaringen rond zwangerschap en geboorte

Miskraam of een geschiedenis van herhaalde miskraam zet je psychologische draagkracht zwaar onder druk. Je wil wel nog graag zwanger worden, alleen ben je zo bang voor weer een miskraam.

Doodgeboorte of een kind verliezen op heel jonge leeftijd is een erg pijnlijke ervaring die een moeilijk rouwproces op gang zet. Het is geen eenvoudige opgave om dat te doorstaan.

Misschien heb je behoefte aan psychotherapeutische begeleiding bij het verwerken van een miskraam of het rouwen om je kind. Dan kan je later weer beter emotioneel openstaan voor een nieuwe zwangerschap. Jan ondersteunt je op die weg.

Multidisciplinair overleg

Er is een maandelijks overleg met de artsen. In dit overleg stemmen we goed af hoe de verdere medische behandeling voor jullie het best verloopt. We geven je steeds een telefonische terugkoppeling van dit overleg.

jan norré

Jan Norré

klinisch psycholoog
seksuoloog
psychotherapeut

tel. +32 (0)16 290 085

lieve wens

Lieve Wens

organisatieadviseur
procesbegeleider
psychotherapeut

tel. +32 (0)478 391 887