Biografie

lieselotte norré

Lieselotte Norré

klinisch psycholoog
gedragstherapeut

Wie ben ik?

Dat ik therapeute wilde worden, wist ik al van bij het begin van mijn studies. Ik voel een diepe passie om het gedrag van mensen te begrijpen. Ik wil mensen helpen om zichzelf beter te begrijpen en hen te begeleiden naar verandering van hun gedrag.

Om die passie waar te maken volgde ik de Bachelor Psychologie, gevolgd door de Master of Science in de Klinische Psychologie, in de optie volwassenen.

Ik deed stage in de campus Kortenberg van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven. Ik werkte er op drie afdelingen: de gedragstherapeutische afdeling voor eetstoornissen, de afdeling voor depressie en bipolaire stoornissen en de polikliniek ADHD.

Na mijn afstuderen startte ik als klinisch psychologe. Om voldoende variatie te hebben, doe ik dat in twee verschillende praktijken: bij People Development en bij PSYS. Dat laatste is een huis voor psychiatrie en psychotherapie in Antwerpen, onder leiding van Dr. F. Van hunstel, psychiater & cognitief gedragstherapeut. (www.p-s-y-s.be)

Vanuit mijn sterke interesse voor eetstoornissen, onderbrak ik mijn therapeutisch werk even voor een extra stage. Die deed ik in Italië, bij Villa Garda: een privé-ziekenhuis gespecialiseerd in de gedragstherapeutische behandeling van eetstoornissen, onder leiding van Dr. R. Dalle Grave. (www.villagarda.it)

Het therapeutisch werken met mensen deed mijn verlangen groeien om me verder te vormen als therapeute. Vanuit mijn opleiding heb ik het meeste affiniteit met gedragstherapie. Het wetenschappelijk onderbouwd kader ervan vind ik belangrijk. Daarom ben ik gestart met het Postgraduaat in de Gedragstherapie aan de KU Leuven.

Ik blijf bovendien verder leren en ontwikkelen via workshops, studiedagen, congressen over gedragstherapie en eetstoornissen, in binnen- en buitenland.

Wat doe ik?

  • Bij People Development werk ik als klinisch psychologe en gedragstherapeute in opleiding. Ik begeleid jongvolwassenen en volwassenen met psychische problemen. Ik bied zowel individuele begeleiding als groepstherapie aan jongeren en (jong)volwassenen met een eetstoornis.
  • Binnen PSYS werk ik als klinisch psychologe en gedragstherapeute, waar ik individuele therapie geef aan jongvolwassenen en volwassenen met psychische problemen.

Opleiding

  • Universitair diploma ‘Master of Science in de Klinische Psychologie, optie volwassenen’ aan de KU Leuven (2013).
  • Postgraduaat in de Gedragstherapie voor volwassenen en jongeren aan de KU Leuven (2014-2017).

Ik ben lid van

  • Belgische Federatie van Psychologen (www.bfp-fbp.be)
  • Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (www.vvkp.be)
  • Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (www.vvgt.be)
  • Vlaamse Academie Eetstoornissen (www.v-a-e.be).
  • Ik ben ingeschreven op de lijst van de erkende psychologen door de Psychologencommissie onder het nummer 902112460.

Het team

jan norré

Jan Norré

klinisch psycholoog
seksuoloog
psychotherapeut

tel. +32 (0)16 290 085

lieselotte norré

Lieselotte Norré

klinisch psycholoog
gedragstherapeut
 

tel. +32 (0)470 278 477

lieve wens

Lieve Wens

organisatieadviseur
procesbegeleider
psychotherapeut

tel. +32 (0)478 391 887