Biografie

julie_lelievre2

Julie Lelièvre

klinisch psycholoog
psychotherapeut i.o.

Wie ben ik?

Vanuit mijn belangstelling en geloof in de groeikrachten van mens en samenleving ben ik gestart met de opleiding Maatschappelijk Werk in Heverlee. Vanaf het eerste jaar ging ik aan de slag met sociale, psychische, psychiatrische, materiële en financiële problematieken. Ik werkte als vrijwilliger voor de liefdadigheidsorganisatie Poverello vzw en deed stage in De Kringwinkel en het OCMW van Leuven.

Hierna besliste ik om me nog meer te verdiepen in het menselijk gedrag & denken en begon aan de opleiding Klinische Psychologie in Leuven. Stage deed ik op de afdeling Team Eetherstel in de Psychiatrische Kliniek binnen ‘Alexianen Zorggroep Tienen’. De twee daaropvolgende jaren heb ik de observatie-, en jongerengroep individueel en in groep psychologisch ondersteund en begeleid. Tijdens psychotherapeutische gesprekken ging ik samen met ouders, zussen, broers en partners herstelgericht aan de slag.

Al deze ervaringen leerden mij het belang van een onderbouwd therapeutisch hulpverleningskader en daarom ben ik blij deel te kunnen uitmaken van het team People Development waar expertise op het gebied van eetproblematieken blijft groeien.

Wat doe ik?

 • Als Partner Zorg begeleid en ondersteun ik langdurig werkzoekenden met MMPP-problematiek binnen Team Activering te Alexianen Zorggroep Tienen.
 • Als Casemanager Zorg coördineer ik de samenwerking van hulpverleningsorganisaties voor werkzoekenden binnen Team Activering te Alexianen Zorggroep Tienen.
 • Als klinisch psycholoog, gespecialiseerd in eetproblematieken, verricht ik psychotherapeutisch werk binnen People Development.

Opleiding

 • Bachelor in Sociaal Werk (UCLL, 2012)
 • Bachelor of Science in de Psychologie (KUL, 2014)
 • Master of Science in de Klinische Psychologie, optie volwassenen (KUL, 2016).
 • Permanente Vorming Klinische Psychodiagnostiek bij volwassenen (VUB, 2017-2019)
 • ICF-certificaat (Internationale Classificatie van Functioneren) in functie van de activeringstrajecten in het kader van het decreet ‘Werk- en Zorgtrajecten’ (2018)

Ik ben lid van

 • Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (www.vvkp.be)
 • Belgische Federatie van Psychologen (www.bfp-fbp.be)
 • Ingeschreven op de lijst van de erkende psychologen door de Psychologencommissie onder het nummer 912 116889.

Het team

jan norré

Jan Norré

klinisch psycholoog
seksuoloog
psychotherapeut

tel: +32 (0)16 290 085

lieselotte norré

Lieselotte Norré

klinisch psycholoog
gedragstherapeut
 

tel: +32 (0)470 278 477

julie_lelievre2

Julie Lelièvre

klinisch psycholoog
psychotherapeut i.o.
 

tel: +32 (0)478 763 166

lieve wens

Lieve Wens

organisatieadviseur
procesbegeleider
psychotherapeut

tel: +32 (0)478 391 887